Kedves Klubtagok, Dobermannosok!

A Hungária Dobermann Klub Elnöksége nevében nagyon sok szeretettel köszöntelek Benneteket a HDK megújult honlapján.


Bizonyára észrevettétek, hogy már több hete „lefagyott”, nem működött a régi honlapunk. Spamok és robotok milliói árasztották el, a mára már kissé elavult weboldalunkat, mely ez által működésképtelenné vált.
Terveztük mi már ezt megújulást, de így azonnali cselekedetre volt szükség. Különböző okok miatt ez nem volt egyszerű, de lassan elkészülni látszik, még egy kis türelmet kérünk, míg a teljes anyag áttöltésre kerül. Addig is bízunk benne, hogy az eddig elkészült új honlap elnyerte tetszéseteket.  
Tervezéskor az alapkoncepció változatlan maradt, továbbra is klubtagjaink és a fajta iránt érdeklődők széleskörű tájékoztatása, a DOBERMANN népszerűsítése. Több újdonságot is láthattok, melyek közül a legfontosabb, hogy lehetőség nyílt a nyomtatványok letöltésére, valamint az angol verzió, amely a klubunkat hivatott még jobban népszerűsíteni szerte a világban.
Természetesen továbbra is várjuk ötleteiteket, javaslataitokat a honlappal kapcsolatban. Szívesen várunk rovatvezetőket is; aki szeretne segíteni a szerkesztőség munkájában, várjuk jelentkezését!

Egy műszaki zavar soha nem jön jókor, de most igazán a legrosszabb időben csapott le ránk a technika ördöge. A hazai kinológia a mélypontján van. 2013. október 1-től a MEOE beszüntette a törzskönyvezést az összes fajtára. A mai napig nincs törzskönyvezés, az összfajtás kiállításokon kívül, a klubok nem tarthatnak kiállítást, tenyészszemlét, munkavizsgát. Sajnos ezen okok miatt elmarad az idei Évgyőztes kiállításunk és az őszre tervezett ZTP vizsgánk is.
Naponta jelennek meg a híradásokban különböző információk, tervek, megoldások a hazai kutyázás jövőjéről, melyeket aztán sorra cáfolnak. Rendeletek születnek, módosulnak, majd visszavonásra kerülnek. Minden és mindenki bizonytalan, egyelőre csak ígérgetés és bizakodás van. Legszomorúbb frisshír, hogy a Hód-dog kupa, ahová örvendetesen több dobermannos is nevezett, a bizonytalan helyzetre való tekintettel elmarad.
A Hungária Dobermann Klub Elnöksége mindent megtesz, hogy a hazai dobermannosok újra folytathassák a kutyázást, de sajnos, amíg a jogi háttér nem teremtődik meg, addig tehetetlenek vagyunk.
Bízunk abban, hogy a józanész felülkerekedik, hamarosan megnyugtató jogi megoldás születik a hazai kutyázásra, melyet követően, a dobermannosok is rövid időn belül közös nevezőre tudnak jutni, hiszen ez mindannyiunk érdeke.
Addig is szíves türelmeteket kérjük, amint valami konkrét döntés születik, azonnal tájékoztatunk Benneteket itt a megújult HDK honlapján.

Üdvözlettel a HDK Elnöksége nevében:
Dohóczki Tamás
Elnök
Nagykovácsi, 2013. október 21.