Kedves Klubtagok, tisztelt hazai dobermannosok!

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon keresztül, 2014. április 11-én, a 02.5/492-2/2014 számú határozatában a

Hungária Dobermann Klub-ot jelölte ki Elismert Tenyésztői Szervezetnek!

Ezzel egy hosszú ideje tartó bizonytalan és igazságtalan korszak zárult le. A HDK Vezetősége ezen idő alatt mindent megtett, hogy az új ebtenyésztési rendelet bevezetése folytán, a hazai dobermannosoknak a lehető legkevesebb kellemetlenségben legyen részük. Sajnos az eddig kijelölt klub nem volt partnerünk, többszöri megkeresésünk ellenére elzárkózott a közös munkától.

Kevesen hittünk már benne, de végül is felülkerekedett az igazság, a szakma, a józanész.
Ezúton is nagyon köszönöm mindazoknak, akik támogattak minket és végig kitartottak a HDK mellett.


Új alapokra került a hazai kinológia. Az eddig központi irányítás helyett, a HDK végezheti a dobermann fajta gondozását, tenyésztését. Természetesen ez nagyon felelősségteljes és szakszerű munkát igényel. A HDK Vezetősége felkészült a feladatra.
Az elkövetkezendő napokban tárgyalásokat kezdeményezünk partnerünkkel, a MEOE Szövetséggel, mivel szerződésmódosításra és egyéb szerződéskötésekre van még szükség az induláshoz.

Bízom abban, hogy az utóbbi hónapok kellemetlenségei és megpróbáltatásai nem szegték tenyésztőink kedvét és még egy kicsit kitartanak.


Itt a honlapunkon és egyéb információs csatornákon azonnal tájékoztatunk benneteket a legfrissebb fejleményekről. Addig is köszönjük a türelmet!


Sporttársi üdvözlettel:

Dohóczki Tamás
a HDK Elnöke